For de som nå føler at de ikke kan leve i et hjem uten makroner, følger oppskriften her:
Mandelmasse
300 gr. finmalte mandler
300 gr. melis
3 eggehviter
( evt rød, eller gul konditorfarge, eller litt kako)
Aller mest dekorativt med noen av hver farge!
Marengs
2 eggehviter
270 gr sukker
ca 1 dl. vann
Smørkrem
100 gr romtemperert smør
1.5 dl melis
1 ts vaniljesukker
1 eggeplomme
2 ss bringebærsyltetøy
(eller andre smakstilsetninger som passer til fargen...)
Slik gjør du;
Bland mandler og melis med eggehviter og farge til tykk røre. Visp eggehvitene stive.Kok opp vannet til 120 grader. Rør forsiktig den varme væsken ned i eggehvitene og la det kjølne til 37 grader før du tilsetter mandelmasen.Bland begge massene sammen og legge røra på med to små skjeer slik at de blir femkronestore, på en stekeplate dekket med bakepapir.La hvile ca 1 time. stek på 150 grader nederst i ovnen i 15 minutter. Ta bort bakepapiret så fort kakene er ute av ovnen. Avkjøl. Legg smøret i en bolle og sikt i melisen og vaniljesukkeret. Visp til det er lyst og porøst. Visp inn eggeplomme og syltetøy.
Legg kremen mellom to makroner som en hamburger. Ferdig!
Lykke til!
Ingvild
Jeg har lovet meg selv at jeg også skal være trendy og ..ehm...lage...kjøpe...makroner i veldig nær fremtid. Jeg kjøpte et par fine lysegrønne sammen med en latte på Stockfleth forrige uke - knallgode var de :o)
SvarSlettTakk for oppskriften - ha en super dag!
Ganske mye arbeid å lage dem, men de holder heldigvis"evig" som pynt, he he !!!
SvarSlettsuper dag til deg også;)
Thank you for your translation on my blog! I guess I really did have it wrong as I thought the beautiful sweaters were something she had made for children.
SvarSlettThank you again! : )
Glad to be of assistance!!!
SvarSlettHeisan Ingvild
SvarSlettJeg har aldri laget makroner, men du verden så lekre de så ut!! Takk for oppskriften og takk for hilsen på bloggen min! Ha en fin senkveld!
Hilsen Kaspara
Hei....dette var et fristende innlegg..Om litt over en uke blir det nok kjøp av flere slike makroner på vår ferie i Frankrike, men når jeg kommer hjem skal jeg prøve meg på denne oppskriften. Tusen takk....koselig blogg du har også.
SvarSlettHa en fin dag!
Klem fra Maliva