lørdag 1. mai 2010

Endelig utesesong


Ingenting slår gleden ved å handle inn sommerblomster, for en liten formue, som flinke gartnere har lurt til å blomstre mange uker før været her nord tilsier det. Gleden ved å ta fram potter og urner som har stått vekkgjemt og bare ventet på bedre tider. Det er som å se igjen gamle venner, like kjære de gamle som de nye, hver med sin sjarm. Det er liksom bare til å børste vekk litt blader fra ifjor og riste ut litt gammel mose og litt singel, putte oppi en nyinnkjøpt sjønnhet, og vips så kan vi leke at våren for alvor er her, og at vi ikke har en av verdens korteste somre.Det sies at ingen steder i verden selges det flere solbriller enn i Norge og ingen steder har vi færre soltimer... tror det er litt sånn med utemøbler også- det mindre vi har bruk for dem det mer ønsker vi oss det! Jeg har f eks. mange utesitteplasser og sikkert ikke nok soltimer i året til å få bruk for dem alle sammen.I sydliger strøk sitter de på trappa... Har grill og solseil, parasoll, to utebord og 4 benker, 4 liggestoler og et uttall sommerblomster og krukker, litt urter og roser og stauder i bed både foran og bak huset. Har skaffet meg kolonihagehytte, men fortsatt ønsker jeg meg ting, bl a utedusj eller badekar i sink, hengekøy- helst stor, og en sittegruppe til å ha i hagen, flere klatreplanter og større bed osv osv.
 MEN NÅR SKAL JEG FÅ BRUKT ALT DETTE??? 
Blir sommeren lenger eller blir været finere av nye utemøbler? Neppe, med drømmen om den perfekte sommeren lever så sterkt i oss alle gjennom den lange vinteren at vi gladelig kjøper oss litt "lissomvår" på gartneriet, og håper at den sure vinden ikke skal ta livet av de sarte skjønnhetene. Henger opp solseil og skrur opp terrassevarmere, setter oss i komfertable utesofaer og krysser fingrene for at "solseilet" tåler tyngden av regnet som ufortørnet strømmer ned...

Ønsker dere en god natt ,med fortsatt optimisme og håp om en helt fantastisk vår og sommer !

Ingvild

 Finally springtime. I love going to the gardensenter and spending a small fortune on flower. Its gives a fake feeling of summer, and everyone knows we need to make the most of it beeing the shortest in the world. It is said that nowhwhere in the world people spend more money on sunglases than in Norway and no country has less sun...  The same goes for flower from from greenhouses, parasolls, outdoor showers, outdoorkitchens, and so on and so on. The less we need it the more we want it. Our dream of summer is much stronger and longer lasting than summer itself.   

2 kommentarer:

  1. Ja orntlig vår og sommer vil vi ha
    Så en kan få nytt utelivet skikkelig

    SvarSlett
  2. I dag er det faktisk blitt veldig fint her, og jeg tror at kolonihagen står for tur nå!Håper det er fint der du er også!!!!

    SvarSlett