torsdag 24. februar 2011

Når snøen nekter å gi seg del 2


Da bør man selvfølgelig prøve å gjøre det beste utav det


ta seg en tur i kolonihagen


og tenne seg et bål


eller ta seg nok en tur til stavanger...

Bålet ville liksom ikke brenne ordentlig og det ble en iskald og veldig kortvarig fornøyelse. Kolonihagesesongen må nok vente enda en stund...
I Stavanger var det minst like kaldt men en god del mer underholdende. Pepperkakejentene sørget for spillekveld og filmkveld og quizkveld.

Norem Baade som har besørget byens penere fruer med gardiner , puter, tepper og dyner siden midten av 1800-tallet har nå opphørssalg. Nok en av de "gamle ærverdige"stenger dørene, og 164 års historie er brått over.

Hvis du ikke har gjordt det i det siste anbefaler jeg å ta en titt opp neste gang du går å handler i din egen by. Der er mye av byens historie fortsatt bevart. På gateplan blir alt omgjordt i raskt tempo men i etasjene over lever bygningene videre i sitt eget tempo. Mange hundre års historie lever side om side med det aller siste innen arkitektur. I utlandet beundrer jeg alltid de gamle (og nye) bygningene og ofte i norske byer jeg besøker. Hjemme skjer det langt skjeldnere, men perlene finnes også her. Norem Baade bygningen f eks. har en sort fasade i en kul art deco stil, som jeg håper neste eier vet å ta vare på. 

(her burde det selvfølgelig følge noen interessante bilder,
 men jeg lider akkurat nå under "tekniske problemer")

Ingvild   

This week I tried to make the most of the cold and snowy weather. I made an effort to light a fire in my allotment.It did not burn very well and I was utterly cold and did not stay very long. In Stavanger it was just as cold, but the entertainment was better. The Gingerbreadgirl hosted gamenight and movienight and quiznight. 
  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar