torsdag 3. februar 2011

Hvitt og vakkert eller gult og kult ?


I veldig mange år har jeg ønsket meg et hvitmalt hus i Gamle Stavanger. Det har stått for meg som selve drømmen om det gode liv. I dette livet eier jeg en gammel sykkel og nynner for meg selv imens jeg tråkker meg vei hjem fra en liten tur hos bakeren og slakteren med dagens innkjøp til frokosten i den lille hagen med utsikt over havna og det yrende folkelivet. Sola skinner fra morgen til kveld og alle dager er lørdager... Det er gammelt og hvitt og nostalgisk.


Da de malte "fargegata"( øvre Holmegate ) i sentrum av Stavanger var jeg stilltiende skeptisk. Jeg hadde riktignok sett det og elsket det i New Orleans, men var i tvil om det ville fungere like bra i et nordisk klima. Nå er det jo blitt min (og en drøss med andres) desiderte favorittgate. Til og med i snøvær.


Bildene i dagens innlegg er ikke nye (desember 2010) og det er heller ikke temaet, men for meg er det stadig like aktuellt. Smaken og moten forandrer seg med årene og vi forandrer oss med den. Etter at den hvite og romantiske bølgen nå har lagt seg ( evt gått mer over i Industri-stil) har det i mitt hode oppstått et slags tomrom. Det er her det morsomme og fargerike og eklektisk bohemaktige burde være... Men er det egentlig helt meg ? Er det for sent å bli bohem i min alder?


Et siste eksempel på at tidene forandrer seg, er dette "forargelsens hus" som nå er så fint : )
...eller hva syns du?


Ingvild

4 kommentarer:

 1. Hei, fin blogg du har, kom akkurat over den her;)
  Synes bildet fra ganga di var artig, med svarte Ihlse støvler, og dc martens boots. Samt svarte converse...har akkurat like sko jeg i min gang!!
  Elsker de Dc Martens bootsene:))
  Måtte bare legge inn en kommentar på det;))
  Har nå lagt deg til under "bokmerkene" mine..
  Hilsen-Irene- med samme skosmak!

  SvarSlett
 2. Hei Irene! Så morsomt at du likte gang-bildene, men det var nok bildene fra min gode venninne Annes gang !!!! ( mine gang-bilder er også med støvler og jeg har så klart både Doc Martens og Ilse støvle. De er bare ikke med på akkurat de bildene som jeg antar du sikter til... sorry! (Ikke meningen å lure noen, det står i teksten hvor bildene er tatt) Håper du vil fortsette å ha bokmerket likevel- Anne har nå egen blogg : http//:soesteranne.blogspot.com. Ingvild

  SvarSlett
 3. Hei igjen, har såklart bokmerket ditt..;)
  Gikk litt fort i svingene, siden jeg ikke hadde sett bloggen din før...skrolla nedover for å få med meg mest mulig;)) Så las nok ikke teksten så nøye... Skulle forøvrig gjerne vært innom "Den syvende himmel", ser spennende ut..
  Bor et par timers kjøring unna;)
  Hilsen -Irene-

  SvarSlett
 4. ...og igjen, jeg bor også et par timer kjøring ifra (!) men det er ingen hindring for meg ;) fargegata er verdt det! Sjokoladepiken, Harry Camping, Bøker og Børst, bare for å nevne noen- alle sammen verdt minst et besøk!
  Ingvild

  SvarSlett