søndag 7. mars 2010

Oppfordring

Har lest i alle de flott bloggene på norske interiørblogger at det er en oppfordring om å legge ut om spiseplassen. Så siden jeg er en fan av NIB så vil jeg jo slenge meg på den bølgen...

Her er spiseplassen vår. Det vil si, det er en av dem. Da vi pusset opp huset for et par år siden var en av de "lure" tingene vi gjorde å kjøpe to like spisebord. De er klaffebord fra Englesson som er hvitlasert og veldig enkle i formen.(tror IKEA også har noen lignende trehvite) I spisestuen er klaffene alltid oppe (så sant de ikke må ned for å gi plass til dansegolv i stua), og på kjøkkenet er de nesten alltid nede (så sant det ikke trengs ekstra arbeidsplass). Disse to like bordene gir oss en mulighet til å være veldig fleksible med hensyn til oppdekking. Når alle klaffene er nede tar de to bordene tilsammen ikke større plass enn et vanlig kjøkkenbord, og når de er satt sammen kan vi enkelt dekke langbord til 14. For oss som har et ganske lite hus er dette ekstra kjekt.

Ute har vi litt av det samme systemet, med 2 like utebord og 4 like "bedehusbenker" som en flink nabo har snekret sammen for oss. Til vanlig er dette to utegrupper men til fest kan det bli både langbord og et stort kvadratisk bord.
I store familieselskap med veldig mange til bords har vi også tatt utebenkene inn. De er uten rygg og tar derfor "ingen" plass i rommet. Det blir plass til flere og det ser ryddigere ut enn med ulike stoler rundt bordet. Om vinteren dekker jeg benkene med lammeskinn og om sommeren med lyse quiltetepper.
Som duk til begge bordene bruker jeg ofte gardinhøyder eller rimelig metervare til festbruk, og morsomme voksduker til hverdags. Har hatt litt "prikkedilla" en stund så det er blitt prikkeduker i mange farger etter hvert, men med stof&stil sine lave priser går det fint an å ha mange.

Ingvild

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar